Onze werkwijze
Indien u interesse heeft in een Finse Lappenhonden pup nodigen wij u graag uit voor een kennismaking bij ons thuis. U kunt dan kennis maken met onze honden en al uw vragen stellen over dit mooie ras. Wij kunnen u dan alles vertellen over het ras, de ouderdieren en onze werkwijze. Ook willen wij dan van u weten wat u verwacht van een Finse Lappenhond en hoe uw leven met een Finse Lappenpup er uit gaat zien. Als het gevoel van zowel u als ons na de kennismaking positief is zullen wij u op onze wachtlijst plaatsen.
Vervolgens begint het (vaak lange) afwachten. In die tijd houden we u natuurlijk op de hoogte over de voorbereidingen, de dekking, de zwangerschap en de bevalling. Al onze pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien in ons gezin met jonge kinderen op. Hierdoor zullen ze al snel wennen aan het gewone huishouden en alle geluiden en geurtjes die daarbij horen. Ook zullen ze al snel in contact komen met verschillende mensen. Vanaf ongeveer 3 weken bent u van harte welkom om kennis te maken met de pups. Met een week of 6-7 weten we wat meer over de karakters van de verschillende pups en besluiten we welke pup bij welke toekomstige eigenaar past. Uiteraard houden we dan ook zoveel mogelijk rekening met een ieders voorkeuren. Aspecten waar we bijvoorbeeld naar kijken: het drukste pupje willen we niet plaatsen in een gezin met hele jonge en drukke kinderen. Die pup kan het beste geplaatst worden in een omgeving waar meer rust en regelmaat is om te voorkomen dat de pup overprikkeld raakt. Rond de 7e week weet iedereen welke pup ze krijgen en nodigen we de nieuwe eigenaren uit voor een gezellige middag bij ons thuis. Met 8 weken mogen de pups dan eindelijk naar hun nieuwe huisjes toe (voor het buitenland gelden andere wettelijke eisen) en kan uw avontuur met uw lapje beginnen. Uiteraard kunt u in die ontdekkingstocht al uw vragen aan ons stellen over bv het opvoeden van uw pup. Wij helpen graag!
Wij fokken volgens de regels van de Finse Lappenhonden Vereniging Nederland. Dat betekent dat er goed op het welzijn van de ouderdieren wordt gelet, dat wordt voldaan aan de vereiste gezondheidstesten (Heup Dyslapsie, PRA-PRCD, GSD/Pompe en de jaarlijkse ogentest (ECVO) en dat wordt voldaan aan de gestelde exterieur eisen. Daarnaast kijken wij naar het karakter en de werklust van beide ouderdieren, zodat we een evenwicht combinatie kunnen maken.